luni, 13 iunie 2016

Tort Kinder


In weekend am sarbatorit asa ca am facut un tortulet pentru mine si logodnicul meu ( inca nu-s obisnuita sa ii zic asašŸ˜)Am pregatit kinder felie de lapte in varianta de tort si rezultatul vi-l prezint mai jos :)
Ingrediente blat
4 oua
110 g faina
1/2 plic praf de copt
10 g cacao
2 linguri ulei
2 linguri apa
100 g zahar

Ingrediente crema:
1 tub lapte condensat
200 ml frisca lichida
100 g mascarpone
1 plic intaritor de frisca

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Dupa care adaugam uleiul, apa. Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao si amestecam cu grija cu ajutorul unei spatule.
Tapetam o tava mica ( diam 18cm) cu hartie de copt si turnam in ea compozitia de cacao. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru cca jumatate de ora (pana trece de testul cu scobitoarea). Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca, la care adaugam intaritorul de frisca. Adaugam mascarpone si laptele condensat. Dupa preferinte se mai poate adauga 1-2 linguri de zahar pudra.
 Taiem blatul in doua, punem jumatate din cantitatea de crema, peste al doilea blat si invelim tortul cu crema ramasa. Am decorat cu ciocolata si trandafiri de fondant.
Se da la rece pentru cel putin 2 ore si se serveste ca atare.
Pofta buna.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu